Een bokszak kopen, dat doe je zo!

Wanneer je net begint met boksen start je vaak op een bokszak kopen om de bewegingen onder de knie te krijgen, voordat je gaat sparren met iemand anders. Dit kun je op verschillende plekken doen, je kunt natuurlijk zelf een bokszak kopen om je comfortabel te leren voelen voordat je eventueel zou beginnen bij een boksschool. De meeste sportscholen hebben vaak ook bokszak kopen waar je op kunt oefenen, je kunt het samen met iemand doen zodat je elkaar kunt corrigeren waar dat nodig zou zijn. Wel is het handig wanneer je gaat beginnen met boksen om goede bokshandschoenen te kopen, in de juiste maat zodat je kunt starten. Je kunt leren boksen bij een boksschool, zodat je zelf geen bokszak kopen hoeft te doen maar het op locatie kunt doen wat geen extra ruimte inneemt in je eigen huis. Ook word je dan getraind door gecertificeerde trainers en coaches. 

De voordelen van een boksschool

Wanneer je start bij een boksschool kun je er zeker van zijn dat je de juiste bewegingen aangeleerd krijgt, en hoe je moet omgaan met je tegenstander. Dit leer je niet bij een sportschool, ook hoef je zelf geen bokszak kopen. Boksen werd gezien als verdedigingssport maar staat nu bekend om conditie op te bouwen, daarnaast maakt het je mentaal sterker omdat je steeds verder doorzet. Je verliest een hoop stress en gewicht. Naast deze voordelen maakt het je rustiger, je zet al je energie in op het boksen en je wordt meer zelfverzekerd. Je bent in feite namelijk aan het vechten. Dit zorgt ervoor dat je zekerder wordt van de staat van je lichaam en je ontdekt wat je fysiek aankunt. Wanneer je sociaal onzeker bent wordt je gedwongen om dit opzij te zetten, het is namelijk belangrijk om met je tegenstander, die je wellicht niet kent, te communiceren.

Bokszak kopen en thuis starten

Wanneer je een bokszak kopen is het belangrijk dat je wat ruimte hebt voor de bokszak zelf en voor de rust in je hoofd. Je kunt ook buiten beginnen als het lekker weer is zodat je ook nog frisse lucht krijgt. Wat je ook nodig hebt om thuis te kunnen starten is genoeg motivatie om door te blijven gaan, wanneer je namelijk bij een boksschool zit is er namelijk vaak een trainer aanwezig die jou tot het uiterste laat gaan maar thuis moet je dit zelf doen. Wanneer je begint met boksen hoef je niet veel spiermassa te hebben of een goede conditie, dat is erg fijn. Want dit maakt het super beginners-vriendelijk. Je bouwt alles langzaam op en zult snel merken dat je minder snel uitgeput raakt en zo je routine kunt vinden. Wanneer je al wel een conditie hebt zul je alleen de technieken jezelf moeten aanleren.

Soorten boksen en materialen

Thais boksen, Engels boksen, Frans boksen en kickboksen zijn allemaal verschillend van elkaar. Bij de een gebruik je een lichaamsdeel meer of minder, bij de ander zijn de bokshandschoenen net iets anders. Daarom is het goed om te kijken, wanneer je jouw bokszak kopen gaat, waar je je echt op wilt focussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *